Cindrel – Iezerele CIndrelului

Plecarea se face din statiunea Paltinis pe sub partia de ski. Se continua pe drum apoi dupa cateva sute parasim drumul si continuam pe cararea din dreapta ( cruce rosie) spre Poiana Gaujoara.

In functie de pregatirea fizica putem iesi in Poiana Gaujoara dupa ~40 – 60 de min (daca zabovim mai mult), unde gasim o intersectie : stanga Poiana Muncel- punct albastru ( contonul Muncel – Vf Oncesti- Gradina Oncesti- Paltinis) si inspre stanga in sus se continua drumul nostru spre Saua Batrana.

Dupa urcusul nostru mai sustinut ajungem la o stana undeva in dreapta noastra inaintam spre palcul de brazi apoi se poate vedea Saua Batrana unde avem niste cruci si un indicator.

Se continua usor spre dreapta pe traseul Banda Rosie urmarind varful Rozdesti, apoi coboram usor spre Saua Serbanei. Dupa cateva minute de mers gasim o intersectie spre Vf Canaia si Vf CIndrel spre dreapta cu marcaj Banda Rosie si spre stanga Punctul Rosu duce spre cabana Canaia (1 h de mers), unde il puteti intalni pe cabanierul Nea  Ilie, un batranel scorojit cu povesti care te pot tine in priza ore intregi si cu ochii de un albastru aproape ireal.

Am mancat cele mai bune clatite la cabana, iar cazarea se face in paturi supra-etajate.

La intoarcere desi erau semne clare de ploaie, am decis sa inoptam la cort langa refugiu.

Image

Image

Traseul continua pe deasupra cabanei (punct albastru) si continua cu un urcus usurel apoi ajungem la panoul informativ al rezervatiei, harta zonei si marcaje bine definite.

In functie de traseul optat puteti ajunge deasupra lacului sau la baza lui.( Iezerul Mare)

Image

La revenire puteti opta pentru mai multe rute:

1.Iezere – Refugiul CIndrel – Cantonul Niculesti-tinem drumul spre dreapta- Cantonul Craciuneasa- Cheile Cibinului – si spre Paltinis punct rosu prin „calea studentilor”. Fie coboram pe drumul forestier spre Barajul de la Gura Raului apoi in satul Gura Raului – traseu lung pe drum forestier

Image

Image

Image

Image

Image

Image

2. Iezere- Refugiul Canaia- Saua Batrana- Poiana Muncel- Paltinis

3. Iezere- Refugiul Canaia- Saua Batrana- Poiana Muncel-Gradina Oncesti-Paltinis

 

 

Reclame

8 gânduri despre &8222;Cindrel – Iezerele CIndrelului&8221;

  1. Tzope draga, ma bucur ca esti doar 1 la un milion… daca erau mai multi ca tine ardea pana acuma tot Cindrelul. Esti un mic idiot, faci focul in locuri nepermise te mai si mandresti cu poza.

    1. Draga Padurarule spre informatia ta nu eram in rezervatia naturala, Am facut vatra pt foc, jnepenii erau taiati de padurari ca tine si nu in ultimul rand, focul era supravegheat, conditiile meteo nu prezentau riscul ca vantul sa extinda focul. o zi de senzatie iti doresc

    1. Te salut! Imi doresc sa fac si eu traseul acesta, impreuna cu familia, in acest an. Desi te-ai straduit sa dai multe informatii, as mai avea nevoie de cateva. Ma intereseaza care ar fi cel mai mic traseu Paltinis-iezerul Mare-Paltinis si daca pot face acest traseu, cu oameni neantrenati pentru munte, in maxim 8 ore. Ti-as ramane dator daca mi-ai raspunde.
      Carari cu soare!

  2. Buna! In weekendul acesta (4-5 iulie 2015) o sa merg impreuna cu un prieten la Paltinis. Noi nu suntem din zona, iar ca antrenament nu pot zice ca suntem extrem de pregatiti. Eu am mai facut ture in ultima perioada si am si echipament, dar prietenul meu nu. Care ar fi recomandarile pentru cele 2 zile (ma gandeam la doua trasee, cate unul pentru fiecare zi)? As vrea totusi ( daca exista) sa ajungem si la Iezerul Mare – asta daca nu e un traseu foarte greu sau de lunga durata. Ma poti ajuta cu cateva indicatii ? Iti raman recunoscatoare, multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s