Zone si trasee Cisnadioara

Acest post va reprezenta o scurta si succinta descriere a zonelor unde am fost la catarat cu oameni faini si dragi mie.

Prima zona si cea mai des catarata, fiind la 2 pasi de mine si cam singura din zona Sibiului:

I. Zona Cisnadioara / Valea Argintului  (2 zone de escalada)

Detalii folositoare: cel mai bine este sa luati apa din sat, raul care strabate Valea Argintului nu este cel mai curat rau de munte…Roca nu este una foarte aderenta, unele trasee au nevoie de o curatare prealabila. Zona Prislop este ok de catarat si dupa ploaie (stanca nu se prea uda si se usuca repede). Nr de bucle aproximativ 6-8 maxim.

Cum se ajunge?

Ei bine odata ajunsi in Satul Cisnadioara in zona Cetatii coboram pe drumul din dreapta Cetatii si ne indreptam spre Valea Argintului. Vom traversa podul peste rau si vom urma traseul turistic triunghi albastru (   ). Vom trece de fumul gros si de mormanul de gunoaie lasat in urma de grataragii si vom ajunge la bariera de langa cantonul silvic. Aici putem lasa masina si continuam la pas.

1. Dupa aproximativ 200 m vom ajunge la un pod iar in dreapta avem un parau micut si o poteca in urcare si serpuita, poteca ce duce spre Satul (Catunul) Prislop. Continuam 10-20 m si vedem in dreapta noastra mai multe poteci pe langa o stanca mai mare. Continuam pe oricare dintre ele, trecem de prima stanca si urcam sustinut aproximativ 50-60 m si ajungem la prima zona de escalada – Zona Prislop.

Aici gasim trasee usoare in dreapta si spre partea stanga trasee putin mai grele.

Primele 2 trasee din dreapta au top comun mai ciudat, insa am pus o veriga (sper ca a si ramas) pentru a putea asigura in 2 puncte in siguranta.

In partea stanga avem 3 trasee mai dificile ca si grad.

 

2. Din drumul principal de la pod continuam inca aproximativ 400 m si vom ajunge la cea de-a doua zona de catarat pe partea stanga langa Rau.

Aici avem trasee noi si trasee vechi cu asigurari ruginite si riscante.

Primul traseu pe fata de langa rau, in dreapta noastra, avem un traseu usor cu top bun si asigurari noi

Al doilea este usor spre stanga cu intrare in fisura si continuare in dreapta destul de mult apoi vertical spre top cu lant. Trebuie avut grija cand asigurati sus si cum bagati coarda dupa lant, fiinca exista pericolul sa ramaneti blocat la coborare. Din cate stiu Robert a pus o veriga dar ramane sa vedem daca ajuta sau nu. Acest traseu este indicat sa fie facut doar cap (in cazul unei caderi in mijlocul traseului se penduleaza destul de mult)

Al treilea traseu are asigurari comune cu cel de-al doilea, pana la jumatate. nu se mai continua in dreapta prin fisura si se merge vertical. Exista top ok.

Pe fata din dreapta, spre padure sunt trasee vechi, neamenajate cu asigurari vechi si ruginite.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s